Apitherapy s roztroušenou sklerózou

Roztroušená skleróza - hrozivé onemocnění, které předstihuje především obyvatele megacities, a to každoročně to mladší. Toto onemocnění je špatně pochopeno, takže je těžké léčit. Existují však techniky, které dávají naději na pozastavení strašlivého onemocnění. Apitherapie může pomoci.

Četl jsem tento článek v časopise "Její Veličenstvo Bee", č. 3, 2012. Zde je stručný přehled.

Mladý muž z 19 let byl diagnostikován s hroznou diagnózou - Roztroušená skleróza! Léčba byla zahájena. Týden byl léčen léky - kapátky, hormony, tablety. Po této situaci se stalo hrozné: ten člověk nejíval, 5 dní se nemohl dostat z postele, alergie začala. Imunita byla nula.

Pak ho lékaři dali do záznamu v centru roztroušené sklerózy (neříkám město - v časopise je uveden). Stav se však zhoršil natolik, že jedno oko bylo úplně zaslepené a druhý zrak klesl o 50%. Po pravidelné hospitalizaci lékaři vyslovili výrok - celková atrofie optického nervu je nevyhnutelná.

Předpověď byla zklamáním - postupné vyblednutí.

Příbuzní se rozhodli nevzdávat a používat alternativní metody léčby. Nápad tak přišel Zkuste beespazhalenie. Na internetu jsme zjistili adresu resortu Perm "Api-Spa" a přihlásili se na schůzku.

Bylo to před 2 lety. Ten desetidenní kurz změnil život mladého muže. Doslova po 6 dnech léčby se stav výrazně zlepšil. Výskyt alergií zmizel - Pomohly kyslíkové lázně. Výsledky včelí voskování se stalo viditelným po 7 dnech. Na konci léčby, vynikající data : zrak na jednom oku byl obnoven na 90% a druhý začal reagovat na světlo. Diagnóza "atrofie" - nebyla potvrzena! Kromě nejzřetelnějšího výsledku - stav imunity se zlepšil. Ten chlap šel pracovat na severu, ale i tam se nikdy nezhoršil, pracoval u počítače (jeho kolegové ani nevěděli o nemoci!)

Toto zlepšení pokračuje. Opakované kurzy apiterapie fixují výsledek a začíná zotavení těla. Nové slovo v léčbě roztroušené sklerózy.

Komentář odborníka, lékaře-apitherapeuta Iriny Khismatulliny: ««Včelí jed v malých koncentracích redukuje proces demyelinizace nervových vláken, inhibuje destrukci myelinu vlivem působení MSD-peptidu, mellitinu a fosfolipázy. Apitoxin se nazývá "nervový růstový faktor", má schopnost zlepšit vedení nervu a obnovit citlivost a funkční spojení mezi částmi mozku a míchy a koordinovat pohyby. Včelí jed má výrazný účinek na systém hypotalamus-hypofýza-nadledvina, zvyšuje produkci endogenních kortekosteroidů, zlepšuje krevní oběh, uvolňuje spasmodické kosterní svaly. V důsledku toho jsou ztracené funkce očí obnoveny, suché, nálada se zlepšuje a stav úzkosti zmizí.

Produkty včelařství mají výrazné imunomodulační, reparativní vlastnosti a mobilizují ochranné a rezervní síly organismu, čímž zastavují vývoj roztroušené sklerózy. " Moderní zařízení sanatoria umožňuje zlepšit kvalitu vyšetření a léčby.

Roztroušená skleróza: včely se vrhnou na záchranu!

Roztroušená skleróza (standardní zkratka MS nebo, jak někdy píší neurologové, SD-skleróza Disseminata) je chronická patologie spojená se zničením myelinu cestami. Je vhodné použít výraz "vyčerpaný nerv".

Manifestes patologie v mladém věku (až 40 let). Taková "nahota" děsivá narušením fungování těla pacienta, nevyléčitelnost, souběžné depresivní poruchy, které inhibují aktivitu PITRS (léky na změnu průběhu MS).

Jak obtížné je léčba MS?

Nemoc je složitý, označuje multifaktoriální onemocnění - to znamená, že specifická příčina vývoje patologie není známa. Vedoucí úloha je přiřazena autoimunitním procesům. Lékařství se nemůže zastavit, ale zpomaluje zničení myelinových nervů míchy a mozku.

Při hledání způsobů, jak zmírnit exacerbace roztroušené sklerózy, lékaři se obrátili na přírodu, zejména k apiterapii. Do dnešního dne pokračuje výzkum a vyvíjejí se metody léčby.

Nemoci centrálního nervového systému jsou považovány za kontraindikaci k použití apitoxinu, a to i "v chovu" (Apisatron). Ale vědci z včelích výrobků s tímto předmětem nesouhlasí a empiricky potvrzují účinnost včelího jedu při léčbě roztroušené sklerózy.

Jak mohu léčit SD?

Dnešní apitherapie se používá jako PITRS. Pro léčebné účely se používají všechny včelařské produkty:

Apitoxinová terapie se používá jako monomethoda a v kombinaci s orálním podáváním různých kombinací včelích produktů.

Společné metody apiterapie

Nejběžnější kombinace mozkové mrtvice:

  • med a jed;
  • apitoxin a drone mléko (homogenát).

Pro spinální formu patologického procesu na pozadí voštiny:

  • propolis a med (sedavé koupele);
  • tajemství alotrofních žláz hmyzu a homogenátu drone (orální).

Zavedení apitoxinu je možné přirozeným způsobem (včelařství) nebo injekcí. Zvýšit účinnost terapie zavedením toxických bioaktivních bodů umístěných na hlavních meridiánech a mimo ně.

Léčba dlouhodobého, průběžného. Mezi včelařstvím musí být podpůrná léčba provedena třením nebo elektroforézou nativního apitoxinu nebo přípravků, které ho obsahují.

  1. Zlepšuje vodivost polysynaptického reflexního oblouku míchy, což pomáhá zlepšit motorickou aktivitu.
  2. V nízkých koncentracích proces zpomaluje ničení myelinu.
  3. Podporuje opravu.
  4. Stimuluje produkci endogenních steroidních hormonů. To vede k uvolnění spazmodických svalů, ke zlepšení toku krve.

Med redukuje spasticitu, zvyšuje produkci vlastních kortikosteroidů tělem, zlepšuje výživu tkání. Podává se perorálně a podává se elektroforézou. V pánevní patologii med dělá úlohu uroseptického v kombinaci s propolisem.

Pole květů a perg jsou používány jako imunomodulátory per os v kombinaci s medem. Tajemství získané z alotrofických žláz včel (royal jelly) je přípustné, aby bylo podáno orálně nebo rektálně. Druhá možnost je použitelná při poruchách pánev k obnovení funkcí nacházejících se v této oblasti orgánů. Mléko normalizuje svalový tonus, obnovuje důvěru při chůzi.

Kompletní hodnocení metod apiterapie v klinických studiích je stejně problematické jako léčba standardními PITRS. Vzhledem k tomu, že i kompetentně zvolený terapeutický postup někdy končí exacerbací MS nebo spontánní remisí na počátku léčby nebo dokonce při absenci terapeutických účinků. Získané výsledky však již ukazují slib komplexní aplikace včelích výrobků ke zpomalení demyelizace vodivých cest.

Apitherapy.

Autor: Guest niki, 24. srpna 2006 v doporučení babičky

Doporučené zprávy

Vytvořte účet nebo se přihlaste, abyste ponechali komentář

Komentáře mohou být ponechány pouze registrovanými uživateli

Vytvořte si účet

Zaregistrujte si nový účet v naší komunitě. Je to snadné!

Přihlásit se

Máte účet? Přihlaste se nyní.

Naposledy zobrazeno 0 uživatelů

Žádná registrovaná uživatelka nezobrazuje tuto stránku.

  • Celá činnost
  • Domů
  • Roztroušená skleróza
  • Básečná rada
  • Apitherapy.

Všichni-ruská veřejná organizace zdravotně postižených osob s roztroušenou sklerózou (LLCIBRS) Powered by Invision Společenství

Vše o léčbě roztroušené sklerózy včely

Roztroušená skleróza je pomalé onemocnění, které postihuje nervový systém dospělé osoby. Lidé všech věkových skupin mohou trpět onemocněním.

Tímto onemocněním je ztracena ochranná obálka nervových vláken. Proces je ohniskový charakter a zabraňuje přenosu nervových impulzů na obvod. V důsledku toho trpí různými orgány a rozvíjí se paralýza. Onemocnění postupuje - v průběhu času je pacient na lůžku. S rychlou formou onemocnění může dojít k úmrtí během několika měsíců, ale častěji se onemocnění rozkládá několik desetiletí - remisí se střídají s relapsy a zvýšenými příznaky.

Úloha apiterapie

Včelí produkty se sklerózou přispívají k posílení imunitního systému a vyvolávají produkci hormonů odpovědných za odstranění zánětlivých procesů.

Zvláštním přínosem pro pacienty je včelí jed. Biologicky aktivní látky ve svém složení mohou zpomalit zničení ochranného obalu nervových vláken a zlepšit jejich vodivost. Co ovlivňuje motorické funkce člověka.

V některých případech se pacienti po spuštění apiterapie mohli posadit do postele samostatně.

Dobré výsledky dosahuje integrovaný přístup, který zahrnuje řadu postupů. Jedná se o:

  • pchelouzhaleniya;
  • použití medu, mateřského želé a perga;
  • Vany s přidáním odvaru včel;
  • společná koupel s medem.

Apitherapy podporuje úlevu od akutního procesu a nástup trvalé remisie. Nejlepší výsledky léčby včelím přípravkem jsou uvedeny v kombinaci s tradičními léčbami předepsanými lékařem.

Včelí jed

Léčba roztroušené sklerózy včelami znamená bodnutí v biologicky aktivních místech na lidském těle nebo užívání jedu ve formě hotových lékárenských produktů. Kousnutí lze provádět v různých částech těla. Celý organismus nakonec pociťuje příznivý účinek včelího jedu.

Roztroušená skleróza vyžaduje vysoké dávky apitoxinu. Postupně se počet kousnutí upravuje na 6 nebo vícekrát denně. Sezení se opakují třikrát týdně, to znamená, že se střely provádějí v průměru každé dva nebo tři dny. Kurz trvá několik měsíců, v závislosti na zdravotním stavu a stavu pacienta.

Včelí jed s pravidelným vstupem do lidského těla zmírňuje bolestivé svalové křeče, obnovuje vodivost nervových vláken a působí jako preventivní činidlo, snižuje počet relapsů a zbytkových událostí. Často po takové terapii začínají nemocní lidé chodit a nechávají invalidní vozíky.

Ve stádiu stabilizace zdraví klesá počet kousnutí, ale množství jedu můžete ponechat totéž - vše závisí na symptomologii v konkrétním případě. Během tohoto období je také ukázána výživa ve stravě a pravidelná cvičení ve fyzioterapii, která dokáže udržet pohyblivost kloubů a tonus svalové tkáně.

Výhody jedu

Vzhledem k komplexnímu biologickému složení má apitoxin komplexní účinek na lidské tělo:

  • enzymy ovlivňují propustnost krevních cév a buněčných membrán;
  • existuje anestezie a odstranění zánětlivých procesů;
  • práce s hypotalamem, hypofýzou a kůrou nadledvin je aktivována - dochází k přírodní produkci kortikosteroidů;
  • proces demyelinizace zpomaluje - nervová vlákna přestávají ztrácet myelinové pláště;
  • stimulovala práci sexuálních žláz.

Kousnutí

Můžete si vzít včelí jed:

  • pod jazykem;
  • s pomocí vdechování;
  • třením mastí obsahujících apitoxin;
  • elektroforézou;
  • zavedením přípravků na ampule;
  • přes kousnutí v akupunkturních bodech.

Největší účinnost, pokud neexistuje žádná individuální nesnášenlivost, je právě bodnutí. Proto je třeba uvažovat o tom, že pacienti s jakýmkoliv druhem alergie v anamnéze by měli být pozorováni u lékaře po celou dobu léčby bodnutími!

Před zahájením apiterapie musí včely podstoupit test. K tomu dochází k jedné kousnutí v kůži bederní oblasti. Sting je ponechán po dobu 10-15 sekund, a pak extrahován. Následující den je nutné předložit obecný test krve a moči k řízení hladiny bílkovin a cukru. Třetí den se provádí opakované stingování, ale stinger není odstraněn z kůže po dobu jedné minuty. Čtvrtý den jsou uvedeny opakované testy.

Pokud nejsou žádné abnormality, můžete zahájit léčbu. Obvykle se kousnutí provádí podél postižených nervů nebo bodů akupunktury. Pro ženy a starší osoby je počet výstřelů snížen!

Nejjednodušší schéma léčby je od 2 do 6 bodů denně nebo každý druhý den, prováděné v bederní oblasti. Jeden kurz vyžaduje 40-60 kousnutí.

Další možností léčby je 50 kousnutí za 21 dní. Během tří týdnů je patologický proces zastaven. Opakovaný průběh se provádí po 1,5 měsících. K určení výsledku se léčba opakuje nejméně 3-4krát ročně.

Jiné populární léčebné režimy jsou:

  1. Denní kousnutí po dobu 10-15 dní (od 10 do 15 včel, jeden denně);
  2. Kousne dvakrát týdně po dobu 1,5-2 měsíců (na setkání 2 až 6 bodů).

U prvního léčebného cyklu se nedoporučuje trvat více než 40 kousnutí! Na druhém hřišti můžete vzít 100 bodů. A ve třetím a čtvrtém cyklu léčby je přivezte na 200.

Během doby přerušení mezi kurzech se doporučuje týdenní sezení s elektroforézy „Apifor“ nebo masírování končetiny dvou nebo tří dávek „Virapina“.

Biologicky aktivní body na těle

Doporučené akupunkturní body:

Kontraindikace a první pomoc

V případě pozdní alergické reakce na apitoxin ve formě kopřivky se pod kůži podává 10 ml 0,5% novokainu. Pak se na tomto místě provádí kousnutí. Novocain neutralizuje jed a odstraňuje alergické reakce.

Když se objeví akutní alergická reakce na příjem přípravku "Tavegil", "Suprastin", chloridu vápenatého, bromidu sodného a adrenalinu. V obzvláště těžkých případech alergie poskytuje pomoc zdravotnický personál.

Existuje řada přímých kontraindikací léčby včel. Voník včel nemůže být vzat v žádné formě:

  • během těhotenství a kojení;
  • s obecným vyčerpáním;
  • kdy dochází k narušení koagulace krve;
  • s purulentními infekcemi;
  • s tuberkulózou;
  • s onemocněním jater a ledvin, pankreasu;
  • u infekčních onemocnění se zvýšenou tělesnou teplotou;
  • s individuální nesnášenlivostí.

Elektroforéza a ultrazvuk

Pro elektroforézu vyrábí farmaceutický průmysl speciální přípravek obsahující apitoxin, - "Apifor". Léčivo se aplikuje na biologicky aktivní body po dobu 10 až 15 minut. Jedna chuť zahrnuje 10 až 20 setkání elektroforézy.

Pro ošetření těla ultrazvukem se používá masti s apitoxinem (koncentrace 150 mg jedu na 100 g masti). Aplikuje se na perineum nebo do pasu a pak se na tyto oblasti aplikuje nepřetržitým ultrazvukem po dobu 6-12 minut. Jeden léčebný cyklus zahrnuje 10 až 15 zasedání.

Aplikace jiných včelích výrobků

Jak bylo uvedeno výše, úspěšnost léčby závisí do značné míry na integrovaném přístupu. Léčba včelami pro roztroušenou sklerózu musí být nutně doplněna jinými postupy.

  1. Na prázdný žaludek a v noci pijte sklenici teplé medové vody rychlostí lžíce medu na 200 ml vody. Pro jeden kurz se používá 3 litry medu. Tento produkt včelařství snižuje svalový tonus, posiluje celé tělo a saturuje s vitamíny a stopovými prvky.
  2. Dvakrát denně se v ústech rozpouští lžička pyl (pyl) - půst před přijetím med vody a 15 minut před obědem. Nemůžeš pít pyl! Pro jeden průběh terapie se používá kilogram občerstvení. Kurzy se opakují každé 3-4 měsíce.
  3. Když pánevní poruchy zobrazuje koupel s lžíce medu, lžičkou 20% propolisu tinktury a a heřmánku šálek s zveroboem bujónu (15 g suchého surového materiálu každého druhu).
  4. Královská želé se užívá ve formě tablet "Apilaka". Pro tento den je třeba rozpustit v ústech 10 tablet 10 mg - pět ráno na prázdný žaludek a pět okamžitě po večeři. Léčba trvá jeden měsíc. Poté je nutné přejít na udržovací terapii - denně, aby se rozpustila 5-7 tablet.

Sdílejte tento článek na sociálních sítích:

Apliterapie roztroušená skleróza (Sting in the Back)

Ahoj přátelé.
Dnes ukážu, jak "vložit" včely na záda.

Připomínám vám, jmenuji se Taras Seniuk a trpím roztroušenou sklerózou už více než 19 let.

Ale nejprve musím vám říct pár slov,

o bezpečnosti při používání včel.

Například. Pokud máte po čtvrté relaci, tj. pak když připojíte čtyři včely. Došlo k "alergické reakci".

Myslím, že končetina, na které jsi včely položila, byla oteklá. A až do ukončení pátého zasedání tento nádor neprošel, neznamená to, že by léčba měla být zastavena, ale to znamená, že byste neměli zvyšovat dávku jedu.

Pro pátou relaci musíte udělat čtyři včely. A ne v této končetině, která se zvětšila.
TOTO JE VELMI DŮLEŽITÉ. Vaše tělo tak vám řekne, že je třeba snížit rychlost podávání včelího jedu. Možná dokonce sníží na tři včely, ale nezastaví. Pak o den později čtyři včely, v pátý den a tak dále. Pokračujte v léčbě.

Možná se to stane i vícekrát a na šesté nebo sedmé "včelnici" se to stane znovu.
Co děláte v tomto případě, právě jsem vysvětlil.

Nedělej své chyby. V loňském roce Velmi rychle jsem chtěl léčit roztroušenou sklerózu a aplikované včely každý den, nepřidaly ani jeden, ale dva, ale v důsledku toho byla teplota, dvě nohy byly oteklé. A byl jsem nucen k léčbě nejen pozastavit, ale dokončit naléhavě. Dokonce mi to ublížilo jen stát na nohou.

Proto doporučuji - ne ve spěchu.

Druhý velmi důležitý bod:

Ujistěte se, že provedete soubor fyzických cvičení.
Vyberte si takový komplex pro sebe. Osobně jsem se jen vytlačil z podlahy, vytáhl se, přikývl, protřepal tisk.
Ale nejdůležitější je jít. Dokonce i když je to těžké, určitě, každý den alespoň trochu, ale chodit.

Třetí.

Bez ohledu na věk, kdy jste se stali nemocnými roztroušenou sklerózou nezapomeňte na svůj mozek. Vyžaduje také zatížení, jinak se postupně stanete nezvyklé myslet.
Musíme se pokusit změnit naše myšlení. Přečtěte si více, učit se, naučit se poezii o paměti. Co se nepoužívá, bude to atrofovat. To se týká nejen svalového korzetu. A také mozek.
Ve videu, který je zveřejněn na této stránce, mi bylo dáno dvanáct včel, na druhý den jsem se cítil pomalý.
Nechtěla jsem pokračovat v léčbě. Ani fyzická námaha, ale po dni, kdy tyto pocity uplynulo a pokračuji v léčbě roztroušené sklerózy včel.
Další video o bodnutí včel přímo na mě, viz ZDE

Včelí jed z roztroušené sklerózy

Článek je velmi dobrý a optimistický. Já sám jsem nemocný s RS 8. ročníkem. Zdá se, že je víceméně normální. Chodím do Kyjeva "do včel", tj. Jsem ošetřen včelmi. Zde je 9,5 měsíce kurzů. Výsledky jsou uspokojeny.
Pro mě osobně nejdůležitější není ztratit to, co je.
Věřím, že vám včely pomohou.

díky za článek

Děkuji za účast. Mám roztroušenou sklerózu od roku 1994.
Že jsem už prostě neprošel a kde jsem prostě nelžela.
Tady byla ještě jedna naděje, je to apiterepiyu. Vždycky to dělám nebo dělám, vždycky doufám o úspěch
A možná teď to dopadne.
Pokud mi to dovolíte, upozorním vás na výsledky.
Sbohem, vzdej nás a zachraň nás Pána.

Četl jsem, že někteří japonští, zraněni 17000 včel vyléčili RS za 2 roky!

Na mne s bratrem roztroušená skleróza, léčí v létě včely, je to dost úspěšné a na mě alergie na včelí jed. Doufám, že by vždy měla být na Bohu, která prostřednictvím včel pomůže lidem.

Dobrý den, moje babička AIL z rozptýlené sklerózy 10 roků ji 56 let, ona často SUDARAGI, pokazí jedné straně ELE WORKS Accepted Copaxone-Teva, ale lék nebyla POMOGAET.POREKOMENDUYTE PROSÍM co má dělat.

MÁM roztroušenou sklerózou od roku 1995 GODA.POKA léčit každou půl GODA.TOZHE slyšel o včelí YADE.NO v Rusku nenašli takové nemocnice.

Fórum roztroušené sklerózy

Otázky týkající se roztroušené sklerózy

  • Index fóra
  • Změna velikosti písma
  • Verze pro tisk
  • Registrační formulář
  • Přihlaste se
  • Nejčastější dotazy

Léčba včelím jedem

Včelí jed a MS

Alexander Z »16. květen 2010, 9:22 hod

Re: Bee venom a rs

Antón Pirulero »16. květen 2010, 18:31

Re: Bee venom a rs

Alexander Z »16. května 2010, 11:57 hod

Re: Bee venom a rs

Antón Pirulero »17. květen 2010, 09:13

Vaše otázka

tatka1964 »27. října 2010, 19:45

Re: Otázka

Prachova »30. října 2010, 10:16 hod

Včelařství s MS

Viktoriy »16. červen 2011, 23:14

Re: Včelařství s PC

Prachova »19. červenec 2011

Léčba včelím jedem

Nastya82 »08 Srp 2012, 23:36

Re: Léčba včelím jedem

Nastya82 »9. srpna 2012, 14:21 hod

Léčba roztroušené sklerózy.


Jako reference:

Příčiny roztroušené sklerózy v okamžiku, kdy nikdo neví. Je však známo, že včelí jed se zničí komplex antigen-protilátka a neumožňuje zničení myelinového pláště nervů. Navíc se tento komplex adsorbuje (jako uhlí - toxin) a odstraňuje ho z těla. To znamená, a ničí a adsorbuje. A ve třetím, zlepšuje chování a způsobuje obnovení dosud vážně poškozených nervových vláken. To znamená, že obnoví myelínový plášť. Proto je také patogeneticky vhodná a v mnoha zemích se s takovými pacienty zachází. Jsou případy, kdy pacienti sundali, sotva chodili. Když tito pacienti začali pracovat (Apitherapy) - tento proces začal trochu narovnat - pacienti lepší chůzi, tón se stal více, normalizovat střeva. Zatímco 3-4 měsíce s nimi strávil apiterapii - všechno bylo v pořádku. To znamená, že při práci s těmito pacienty je proces pozastaven, je pozorováno zlepšení. Jakmile ho hodíme, obnoví se (systém je zlikvidován, nemůžeme to zjistit) a za 2-3 měsíce se všechno vrátí na totéž, co jsme začali. A pak samotná choroba postupuje postupně (to znamená, že léčba apiterapií je v tomto případě životná). Existuje mnoho vývojů, kde se říká, že i člověk se zotavuje, léčí, dokonce s paralýzou, škrty. Víme však, že jestliže myelínový plášť je rozbitý, pak jej nemůžeme obnovit - proto by se s takovými výroky mělo zacházet trochu skepticky. Ale když jsme "zachytili" v počáteční fázi - člověk stále chodí, on se nakloní - tady mu může pomoci dobře apitherapie.

Princip léčení roztroušené sklerózy - malé dávky včelího jedu, včelí a 6-1 sezení. Ale léčba je pro život. Kurz byl proveden (1 měsíc) - pak udržovací terapie (každý týden - 1 čas). Během kursu jsou včely umístěny po 1 dni. Po 2 měsících se uskuteční druhý kurz. A vy trénujete své příbuzné a vkládáte si samotné včely. Včely jsou umístěny v závislosti na formě roztroušené sklerózy. Pokud závratě, vestibulární poruchy, včely jsou umístěny na hlavě - za uchem, v aktivním místě na vrcholu, dát na C6-C7 (TSE6-TSE7). V případě, že obvodový tvar a jsou postižené končetiny (obvykle nejprve postihuje dolní končetiny), - je možné, aby včely do oblasti nadledvinek a v průběhu neurovaskulárního svazku v nohách - v oblasti kyčelních kloubů, boční plochy kolenního kloubu a dolů kotníků, pěšky. Ale ne více než 6 včel za sezení. Když stavíme včely u lidí, kteří chodí trochu, nohy se zvětšují. Odtok je přerušený. Když 1 dal včela pěšky - bobtnání po dobu 3-4 dní v kuse major - takže není třeba spěchat na nohou. Na koleno můžete dát, ale na noze - 1 včelí.

Lékař, který nám přednesl tuto přednášku, vzal pacienty s roztroušenou sklerózou a zjistil, že účinek u takových pacientů po apiterapii je určitě tam. Dívka šla špatně - začala chodit pomalu, chlápek (tam byla paraplegie dolních končetin), ruce byly stále normální. Po léčbě - jeho ruce začaly fungovat perfektně, jeho střevní práce se normalizovala, byl zde tonus. Paraplegie zůstává, ale zároveň je aktivní, ruce fungují, hlava myslí, píše nějaké knihy, je velmi aktivní mladý muž. Vyučuji svého otce, aby dal včely - a on a jeho syn jsou zapojeni každý den.

Med je povinný (100-120 gramů) denně. A pro život existuje střídání: královská želé, pyl, propolis měsíc. Mléko se užívá ve velkých dávkách, aby mělo imunosupresivní účinek - potlačení této patologické imunitní agrese. To znamená, že 100-160 mg denně (to je přirozené, adsorbováno - vícekrát vícekrát, protože je méně koncentrace), a to až do 200 mg. Ráno si můžete ve 2 recepcích (před snídaní a obědem). Přísně sublingvální (pod jazykem). 1 měsíc. Pak 1 měsíc - pyl, 6 čajových lžiček denně bez skluzu. Ve 2 recepcích - ráno a na oběd (večer pouze v případě, že pracujete v noci). Pak měsíc - med s propolisem (jakákoli koncentrace), 2 čajové lžičky bez posuvu ve 2 jídlech ráno a na oběd.

Poté opakujte cyklus, počínaje růžovým želé.

Pokud vy nebo váš příbuzný máte problémy s roztroušenou sklerózou - kontaktujte nás: můžete najít royal želé, pyl a med s propolisem. Můžeme také poradit o apitotoxické léčbě. Můžete se s námi spojit v sekci: kontakty. Doufáme, že jste byl užitečný. S pozdravem Paseka Zagainovová.

Apiterapie, ona je "léčba včelami". Vše o poškození, výhodách, indikacích a kontraindikacích apiterapie

Všichni, včetně obyvatel velkých měst, alespoň jednou v životě, štípou nejběžnější med včelí nebo vosí svého bratrance. Je jasné, že nic příjemného v tomto procesu není, a ani nemůže být, ale je třeba poznamenat, že i já sám, o své vlastní zkušenosti se podařilo, aby se ujistil, že opravdu kousne domů, včely jsou velmi užitečná a mohou pomoci řešit mnohé nepříjemné nemoci, stejně jako s jejich bolestivými příznaky. A pokud začnete chápat, zdá se, že včely terapie známý muži od starověku a jeho výhody jsou vždy složeny legendy a malý chlupatý med rostlin výmluvný.

Léčba včely: to, co se nazývá, odkud pochází a jaká je ve skutečnosti taková

Kris Fricke flickr

Mnoho lidí pravděpodobně slyšeli, že včelí bodnutí opravdu hojí, pokud víte přesně, co má dělat a kdy a do jaké místa dát hmyz. Ve skutečnosti však takový mladý typ léku, nazývaný apiterapie, má velmi významný přínos. Mnozí lidé slyšeli takový termín, ale dokonce viděli, jak jsou v televizi léčení včely. Nicméně, ve skutečnosti to není tak jednoduché, a Apitherapy - to je celá sekce v medicíně, které byste měli určitě dát dostatek pozornosti, protože léčba se provádí nejen kousnutí, ale také řadu dalších včelích produktů, například, propolis, pyl, pyl a jiné.

Zajímavé je, že apitherapie, bodnutí bodů a další detaily jsou dlouho známy lidem. Existují historické dokumenty - staroegyptské papyry, kde si můžete jasně vidět, že před pár tisíci lety, muž byl již známý způsob uzdravení sama štípnutím malých a užitečných, chlupaté kamarády. A kouzelníci a šamani, léčitelé a čarodějové používá včelí vosk, med, propolis a pyl ve strukturách různých léčivých lektvarů, které skutečně měly prospěch z různých nemocí. Nejvíc ze všeho, šíření takového léku obdržené v teplých oblastech, v Indii a Egyptě, a staří Řekové dokonce podařilo vymyslet uvítací smysl ‚Být bodal včela!“.

Je třeba se obrátit na naši historii, protože starí dědečenci - včelaři jsou prvními léčiteli a doktory našich předků. O jedinečných vlastnostech medu a jiných včelích výrobků, stejně jako o přínosech včelích bodnutí pro tělo, věděli z první ruky, a proto uplatňovali všechna své znalosti v praxi. Navíc léčba včelím bodáním doma byla pro každého velmi finančně dostupná a dokonce i dnes se stala velmi oblíbená a oblíbená vzhledem k její jedinečné ekologii a přirozenosti.

Před 17. rokem revoluce byl med včel v cárském Rusku považován za oficiálně uznávaný lék, nikoliv za léčbu, protože byl prodáván v lékárnách a lékaři jej předepisovali na různá onemocnění. V 59 letech minulého století se Ministerstvo zdravotnictví Sovětského svazu rozhodlo přidat apiterapii do seznamu oficiálně uznávaných a vyšší zdravotnické školy začaly připravovat apitherapisty.

Něco o výhodách "přirozené stříkačky": včelí apiterapie, cena, recenze

Thien Gretchen flickr

Je zřejmé, že když se jedná o včely, tedy o apitherapii, jednotlivci, kteří ukousli člověka, nám dávají různé látky z vlastního organismu. Je pozoruhodné, že v podstatě se včely prostě podobají přírodním, přírodním stříkačkám naplněným na okraji medicíny, užitečné a nezbytné. A mělo by se říci, že podobné přírodní drogy se nenacházejí v přírodě a potenciál léku je opravdu neomezený. Včelí jed, který je do lidského těla se skusem, obsahuje více než pět desítek nejrůznějších složek, takže jeho léčebný účinek je dosažen.

  • Velká sada všech druhů kyselin, například mravenčí, fosforečná, chlorovodíková a další.
  • Mikroelementy a minerály, jako je fosfor, draslík, měď, hořčík, vápník a další.
  • Celý seznam bílkovin a jedinečných aminokyselin.
  • Steroly, stejně jako prvky přírodních tuků.
  • Sada sacharidů, například fruktóza a glukóza.
  • Histamin, acetylcholin a mnoho, mnohem víc.
  • Jedinečné peptidy - melittin, adolapin, kardiopeptid, apamin a další.

Poslední složky tohoto seznamu by měly být diskutovány odděleně, protože právě oni na nich léčí celý terapeutický účinek apiterapie. Je to melittin, který může zabíjet patogenní bakterie, aniž by ovlivňoval prospěšné "příbuzné", a také odstraňuje zánětlivý proces, což je velmi důležité. Adolapin je mimořádně účinný analgetikum, silnější než notorický morfin, opium, mnohem méně banální aspirin a analgetika. Kardiopeptidy mají příznivý účinek na fungování kardiovaskulárního systému a apamin má obecný tonický účinek na lidské tělo.

Náklady na proceduru jsou poměrně cenově dostupné

Enviasge 365 flickr

Je třeba poznamenat, že s ohledem na skutečnost, že lék je zcela přírodní, neobsahuje žádné konzervační látky, žádná barviva, žádné chemické látky, léky v plném rozsahu as obvyklou smysl nazývat to pro nás těžké, ale měli bychom pochopit, že včelí jed, na rozdíl od většiny farmaceutické drogy, má vliv na příčinu onemocnění, spíše než pouhé odstranění příznaků, to znamená, že má hluboký terapeutický účinek, proč, a náklady na řízení je poměrně vysoká, i když je k dispozici prakticky pro jakoukoli osobu.

Vždycky chovám svou chronickou osteochondrózu s pomocí svých mazlíčků a dlouho jsem zapomněl, jak se jeho příznaky projevují a jak nesnesitelná může být bolest. A v různých klinikách náklady na proceduru, která trvá půl hodiny a déle, kolísají v rozmezí od jednoho a půl do dvou tisíc rublů, ale někdy i více. A nejčastěji se jmenuje ze tří nebo více zasedání, aby bylo dosaženo maximálního zdravotního účinku. Lidé obvykle zůstávají spokojeni, a to navzdory dostatečné morbiditě postupu. Například apitherapie pro hodnocení sklerózy multiplex je velmi vysoká a pozitivní, takže stojí za to zvažovat a přijmout opatření, až se problém začne vážně bát.

Unikátní apitherapie: indikace k použití

MEDUSS flickr

Od dávných dob, lidé si uvědomili, že organické a přírodní produkty, které, například, dávají nám včely opravdu pomáhat a léčit, a to nejen úlevu od bolesti. Nicméně, ne všechny nemoci lze léčit, to je dobře známý fakt, protože je třeba nejprve vypořádat s tím, co může bojovat včelí jed, a ze které mu nemůže pomoci. I když, tím víc jsem se ponořil do lékařské a biologické podstaty nejvíce včel medonoski, tím víc se mi zdá, že to je přesně to všelék, všelék, který lidé sní tak dávno.

  • Radikulitida, osteochondróza, stejně jako jiná onemocnění páteře - to je první věc, která přijde na mysl, pokud jde o včelí jed.
  • Léčba prostatitidy s včelím bodnutím vykazuje velmi dobré výsledky a muži k ní velmi příznivě reagují.
  • Neuralgie, stejně jako řada neuritid, podléhají apytherapii pro "hurá".
  • Unikátní technika pro léčbu roztroušené sklerózy pomocí včel je velmi účinná a jednoduše postihuje lékaře.
  • Různé poruchy spánku, stejně jako migrény a bolesti hlavy, ustupují, když na jevišti vstoupí jednoduchá včelka.
  • Léčba závislosti na psychotropních lécích.
  • Chronická onemocnění dýchacího ústrojí, včetně bronchiálního astmatu a dalších.
  • Komplexní léčba polyartritidy, deformace artrózy a artritidy může také zahrnovat apiterapii, která má obrovskou účinnost.
  • Arteriální hypertenze, kardiovaskulární choroby.
  • Neurastenie, asténie, neurózy různých druhů, tromboflebitida a křečové žíly.
  • Všechny druhy poruch sexuality, menopauzy, stejně jako příznaky stárnutí těla - také indikace pro jmenování apiterapie. Apitační terapie s rozpadem vaječníků a dalšími problémy genitální oblasti je také ukázána.

A seznam nemocí, které mohou být velmi účinné vypořádat s jednoduchými včel není zdaleka úplný, a to může trvat dlouhou dobu, je lepší jen poradit se svým vlastním lékařem, on je jistě vědom a může poskytnout úplnější informace.

Techniky léčba včel: poškození a prospěch pro lidské tělo

Je zřejmé, že s tak působivým seznamem onemocnění se zdá, že přinášet apitherapii může být prospěšná. Ve skutečnosti je však na planetě dvě procenta lidí, což je zcela kontraindikováno v léčbě včel a používání včelích výrobků. Ve skutečnosti existují kontraindikace a musí být vzaty v úvahu. A stojí za to pochopit, že bez zkušeného lékaře se vám to nepodaří, protože by měl vydat akci pro postup apiterapie.

Kris Fricke flickr

  • Hepatitida různých skupin, stejně jako mechanická žloutenka a jaterní cirhóza - přísně zakázat užívání včelích kousnutí.
  • Leukémie a další krevní onemocnění.
  • Tuberkulóza v jakékoliv fázi, která se dlouhodobě uzdravila a v této době nevykazovala aktivitu.
  • Duševní a dokonce psychosomatické poruchy.
  • Infekční a respirační onemocnění v akutní formě.
  • Selhání ledvin a jiná onemocnění ledvin a nadledvin.
  • Alergické reakce na včelí produkty.

Biologický test je důležitý a selhání v těle po apiterapii je možné

Pokud neexistují žádné specifické kontraindikace, je třeba před zahájením léčby provést předběžnou léčbu. V opačném případě žádný zkušený apioterapeut neprovede postupy, protože to může být nebezpečné. Předávkování apitherapií se může kdykoli vyskytnout a je třeba se vyvarovat. Při léčbě včel mohou muži a ženy a dávka perebrit, ale za to je nutné, aby bylo v jedné relaci použito asi dvě stě osob. A otravu včelím jedem je velmi nepříjemná věc a okamžitě najdeš její příznaky.

  • Zvracení a nevolnost.
  • Průjem.
  • Výrazný pokles tlaku, až do ztráty vědomí.
  • Závratě a zmatenost.
  • Těžnost paží a nohou, těžký srdeční tep.
  • Coma.

Letální dávka včelího jedu u dospělého je 2,5 mg na kilogram tělesné hmotnosti. Jedná se o asi deset kousnutí na kilogram, to znamená, že pokud vážíte 65 kilogramů, 650 včelích bodnutí bude nevyhnutelně vést ke smrti.

Takže apitherapie, indikace a kontraindikace, které jsou zcela jasné, nejsou tak bezpečným postupem, ale pokud je vše provedeno odborníkem, pak se nemusíte bát. A měli bychom také pochopit, že Apitherapy bod uzhalivaniya, jehož schéma je znázorněno na obrázku, vyžaduje zvláštní pozornost, prostě dělá vše důkladně a správně, můžete získat požadovaný výsledek, který je, jak se zbavit nepříjemných onemocnění.

Apitherapy ženadvice

Chcete-li provést biopsii o tom, zda nebudete léčeni včelím bodnutím poškozen, několik včel je umístěno na bederní páteři. Kromě toho by takový biologický test měl být proveden během několika dní, takže bude nutné trpět. Po vyklíčení jedné včelky by měl být hrot okamžitě odstraněn a také počkat na výsledek až do následujícího dne. Stinger je ponechán po dobu jedné, dvou nebo deseti minut, a pokud nedojde k otokům, nepříjemným a bolestivým pocitům, pak může být provedena apitherapie.

Roztroušená skleróza: léčba včely Je to realita

Je třeba říci, že notoricky známá roztroušená skleróza je skutečná pohroma lidstva. Navíc různé chemické produkty, které produkuje náš a zahraniční farmakologický průmysl, se ukázaly jako problematické a neúčinné. Byl jsem konfrontován s tím, co říkají skuteční lidé, a apiterapie je skutečnou příležitostí pro plný život pro takové pacienty.

Léčba roztroušené sklerózy včel je způsobena skutečností, že jed obsahuje jedinečný apitoxin, který má významný vliv na onemocnění. Například okamžitě zablokuje vývoj onemocnění, zabraňuje jeho expanzi do neuvěřitelného rozsahu, dává jedinečný účinek remyelinizace, příznivý účinek na neurologický stav. Výměna a imunitní procesy v lidském těle se vrátily do normálu, obnovily dříve ztracené funkce a dokonce zlepšily náladu pacienta, což je také velmi důležité.

Apiterapie: bodování pletí prostatitis není těžké najít

Dalším nepříjemným a velmi častým problémem mužskou polovinu populace - prostaty, což nedává normální život mnoha zástupci silnějšího pohlaví, soustružení obyčejný každodenní život v noční můru. Nicméně, alternativou k tradičním médiím, oficiální medicíně, v boji proti této nemoci není nic příjemného, ​​a tam to štípe všechny stejné, malé domácí zvířata, bude pro nás pyl, med, propolis, a dokonce dát na naše vlastní malé životy.

Kromě toho apitherapie bodu bodnutí s prostatitis video bude k dispozici a jednoduché, a dokonce i hledat je nebude dlouho. Tam je všechno jasné a jednoduché, ale stojí za to zajistit, aby byl postup veden odborníkem, nikoliv sami, když jste v takových krátkých vzdálenostech poprvé uviděli včely. Zajímavé je, že včelovité včely jsou jí praktikovány pouze podle schématu, ale také v předkožce (v žádném případě se nemýlí s hlavou).

Kromě toho, včelí jed včelí, pronikající skrz rozlehlé tělo padá přímo do prostaty, to znamená, že tam, kde je třeba, kde „boje“ s stagnuje a úplně zabíjí infekční a zánětlivé procesy. Nicméně, měli byste vědět, že nepohodlí může nastat po postupu, zvýšení teploty, takže je vhodné, aby se zapojily do takové zacházení pouze o víkendu nebo na dovolené. Kromě toho je nutné provádět veškeré manipulace za přítomnosti lékaře, pak se riziko předávkování sníží na nulu a šance na obnovu výrazně vzroste.

Apitherapy s roztroušenou sklerózou

Roztroušená skleróza je pomalu tekoucí neuroinfekcí, ve kterém slabý zánětlivý proces postupně vede ke zničení myelinového pláště nervů. Výsledkem je prudké zhoršení přívodu impulzů z nervových center na obvod, kvůli kterým dochází k paralýze a poruchám funkcí různých orgánů.

V poslední době se v léčbě roztroušené sklerózy začaly používat někteří ruští lékaři apikálními produkty (metoda apiterapie). Biologicky aktivní látky obsažené ve včelím jedu a medu posilují imunitní systém těla, stimulují produkci přirozených protizánětlivých hormonů. Včelí jed se snižuje stupeň zničení myelinového pláště a zlepšuje vodivost nervových signálů, což zlepšuje motorické funkce v roztroušené skleróze. Příznivý účinek u pacientů s roztroušenou sklerózou a dalšími produkty života včel.

Ve všech těchto případech jsem byl přesvědčen o léčbě mých pacientů. Můj první pacient s roztroušenou sklerózou bez pomoci jsem se nemohl jen pohybovat, ale dokonce vstát a posadit se. Během zimy jsem se s ním zacházel s malými dávkami včelího jedu (medová řepa), med, mateřskou kaší a pergou. Po prvním průběhu léčby začal vstávat a pohybovat se samostatně po celém bytě.

Během druhého kurzu můj pacient pokračoval v léčbě rakoviny a mezi těmito sedmi se používá propolis s mateří želé a medem. Tento kurz také udělal krok vpřed: můj pacient téměř schoval sama. Ale naše setkání se zastavily, protože rodina tohoto mladého muže opustila Novosibirsk. Než jsem odešel, doporučil jsem mu, aby si koupil ruce a nohy s přidáním suchého jedu z včelího jedu, vezme obyčejné medové lázně a pije apilaci. Po chvíli mi oznámil, že se jeho stav zlepšuje.

Popíšu některé z technik, které používám.

Celkový průběh léčby včelím jedem je 50 včelařských vosků. Její doba trvání je 21 dní. V tomto období je možné zastavit patologický proces. Po uplynutí jednoho a půl měsíce by měl být kurz opakován, aby se snížilo zničení nervové skořepiny a zlepšila se vodivost nervových impulzů. Obecně se doporučuje mít alespoň čtyři kurzy.

Při léčbě včelího jedu je velmi užitečné používat med, který pomáhá snižovat svalový tonus. První jízda bude vyžadovat třílitrovou medovou banku. 1 polévková lžíce medu se rozpustí ve sklenici teplé vody a pomalu pije ráno (na prázdný žaludek) a před spaním. Taková technika by měla být sledována během každého průběhu včel-žalu. V přestávkách mezi kurzy ráno a večer vezměte 1 lžičku medu rozpuštěného ve sklenici teplé vody.

Pro panvové poruchy způsobené urologickou infekcí je vhodné vytvořit terapeutické přisedlé koupele. Brew heřmánku nebo třezalky (15 gramů trávy na šálek vroucí vody), přidejte 30 g medu vývaru (1 polévková lžíce) a 1 lžičkou 20 procent propolisu v oleji po dobu 20 minut a nalije do vany bezprostředně před zákrokem. Doba trvání lázně je 20-30 minut.

Při léčbě roztroušené sklerózy pomáhá udržování včel (květenný pyl, nesený včelou na zadních nohách). Zlepšuje metabolické procesy a podporuje obnovu ztracené imunologické aktivity.

Předepisuji pacientům takový postup léčby včelstva. Ráno po užití medové vody užijte 1 lžičku pylu a udržujte ho v ústech, až se úplně vstřebává. Rozpuštění pylu enzymy obsažené v slinách pomáhá lépe asimilovat biologicky aktivní látky obnovy. Druhá čajová lžička aktualizace by měla být provedena 15 minut před obědem. Pro každý kurz je zapotřebí celkem 1 kilogram aktualizace.

Existují i ​​další způsoby léčby roztroušené sklerózy s včelařství. Podle profesora EA Ludianského si jeho pacienti denně užívali úl dva měsíce před snídaní a obědem a dávka se pohybovala od 1-2 do 4-6 čajových lžiček denně. Podle EA Ludianského se jeho pacienti začali po deseti dnech cítit bříčtí, chtěli se pohybovat a panvové poruchy se snížily. Kromě toho zlepšily činnost srdce, jater, střev, což potvrzují výsledky průzkumů.

K opakování těchto kurzů doporučuje profesor ne častěji než za 3-4 měsíce.

Pro léčbu roztroušené sklerózy se apilaci používá také přípravku matochkinského mléka (tajemství alotrofických žláz včel). Používá se ve formě tablet s obsahem 10 mg: 5 tablet denně pod jazykem až do úplné resorpce a 5 okamžitě po večeři. Léčba je 1 měsíc. Pak můžete přejít na udržovací dávku - 5-7 tablet pouze ráno. Pacienti, kteří dostávali apilak, začali chodit lépe, včetně schodů.

Doporučuji svým pacientům, aby navíc před vypláchnutím medu přidali jednu třetinu lžičky 20 procent propolisu do oleje (před použitím se propolis musí dobře protřepat). Pití propolis nesleduje - jeho chuť by měla být uchována v ústech.

Roztroušená skleróza je závažné onemocnění postihující mnoho funkcí těla. Zvláště postihuje mladé lidi, odsoudí je k omezením pohybu. Metoda apiterapie je jednoduchá a dostupná, pokud pacient nemá alergie na produkty včelařství. Je pravda, že obnovení funkcí je pomalé, ale dokonce i částečné zlepšení výrazně usnadňuje život pacientů.

Samozřejmě zde popsané techniky samozřejmě nemohou být považovány za rigidní schéma. Jeden režim léčby vhodný pro všechny pacienty v apiterapii neexistuje.

To vyžaduje individuální přístup, s přihlédnutím k reakci těla na konkrétní produkt včelařství. Přijímané komplexně nebo odděleně budou v každém případě přispívat ke zlepšení blahobytu pacienta.

Samozřejmě je žádoucí provádět všechny postupy pod dohledem odborného apitherapeuta, který bude schopen stanovit optimální dávku pro každý organismus pacienta určitého produktu života včel a zabránit možným alergickým reakcím.